Betrokken partijen

 

Local2Local is een boerencollectief uit  de Kromme Rijnstreek, Utrechtse Heuvelrug, Betuwe en het Eiland van Schalkwijk dat de handen ineen heeft geslagen om eerlijk en gezond lokaal voedsel in de regio bereikbaar te maken. Zij zijn trots op hun heerlijke, gezonde en eerlijke producten en zij willen een belangrijke speler worden in de Utrechtse regionale voedselmarkt.

Local2Local onderscheidt zich van andere initiatieven door een afgestemd, betaalbaar assortiment van verse en lokaal geproduceerde producten die volledig aansluiten bij de levensstijl van burgers. Producten die het hele jaar beschikbaar zijn, gedragen door sociaal ondernemersschap.

De kracht van de coöperatie ontstaat uit haar waarden, overtuiging, relatie met de omgeving en persoonlijkheid. De huidige voedselcultuur is eindig en Local2Local herdefinieert de keten vanuit een oorspronkelijk perspectief. Local2Local herstelt de traditionele verbinding tussen burger, boer en de landelijke omgeving.

Local2Local is een initiatief van Stichting Terecht AndersAmped en Van Garderen Zachtfruit en wordt gevormd door meer dan 40 producenten uit de Kromme Rijnstreek, Utrechtse Heuvelrug, Betuwe en het Eiland van Schalkwijk. De partijen vullen elkaar aan en brengen elk een eigen specialisme. Deze samenwerking is klaar voor de toekomst.

Stichting Terecht Anders

Stichting Terecht Anders is een samenwerkingsverband in de Kromme Rijnstreek, waarbij agrariërs, kunstenaars en recreatieondernemers samenwerken om het u als gast naar de zin te maken en onze prachtige streek onder de aandacht te brengen.

Het aanbod van de deelnemers varieert van fruit- en veeboerderijen met verkoop van streekproducten “Puur uit de Streek”, Bed & breakfastadressen, boerencampings, aanbieders van arrangementen, kano’s, steps en fietsen voor de verhuur, workshops onder leiding van een kunstenaar, activiteiten voor kinderfeestjes, vergader/groepsaccommodaties, en nog veel meer.

Gemeente Utrecht

Utrecht2040 is een levendig en actief netwerk van bedrijven, overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties, die samenwerken aan een duurzame en aantrekkelijke provincie Utrecht.

Dit doen zij sinds 2008 vanuit de Strategie Utrecht2040. Deze is kort samen te vatten als een integrale duurzaamheidsstrategie, gericht op een goede kwaliteit van leven voor alle inwoners van de provincie Utrecht. Met een evenwicht tussen people, planet en profit, zonder afwenteling naar elders en later.

Dat doen zij door:

  • concrete projecten, activiteiten en nieuwe ideeën te ontwikkelen binnen een aantal sleutelthema's;
  • successen en kennis te delen en elkaar te ontmoeten tijdensnetwerkbijeenkomsten;
  • bottom-up initiatieven een podium te bieden via de Duurzaamheidsprijs;
  • met elkaar de dialoog aan te gaan over de urgente ontwikkelopgaven voor de regio vanuit de Staat van Utrecht.

Provincie Utrecht

De provincie Utrecht is een ontmoetingspunt van kennis en creativiteit, met een rijke cultuur en een gevarieerd landschap. Om dat zo te houden voor de inwoners, kiest de provincie Utrecht voor een strategie van duurzame ontwikkeling en behoud van aantrekkingskracht.

Het is in ieders belang om de provincie bereikbaar te houden, stad en landschap te optimaliseren en de kenniseconomie te stimuleren. Om een goede balans in deze kwaliteiten te waarborgen zorgt de provincie dat ze oog houdt voor de verhouding people, planet en profit. Het één mag niet ten koste gaan van het ander.

Hieronder leest u hoe de provincie duurzaamheid integraal belegt op alle beleidsterreinen. Niet één, maar alle bestuurders zijn ervoor verantwoordeljk!

Strategie Utrecht 2040
Deze visie is vastgelegd in de Utrecht2040 Van Strategie naar Uitvoering (pdf) die de basis vormt voor het coalitieakkoord 2011-2015 en de invulling van duurzaamheid bij de provincie.

De provincie richt zich bij duurzaamheid op de volgende vier pijlers:

  1. Bedrijfsvoering
  2. Icoonprojecten
  3. Beleidsontwikkeling en rapportage
  4. Netwerken

Duurzaamheid en innovatie
De provincie vindt het stimuleren van innovatie belangrijk en wil haar inzet op dit terrein meer voor het voetlicht brengen. Bij innovatie geldt dat duurzame ontwikkeling een uitgangspunt is. In de ogen van de provincie moet innovatie de duurzame ontwikkeling stimuleren en versterken. Bij de icoonprojecten zijn duurzaamheid en innovatie dan ook regelmatig met elkaar verstrengeld.

deKleineBaron

deKleineBaron is één van de gezelligste restaurants in Utrecht Zuilen, gevestigd op de hoek van de Sweder van Zuylenweg / Edisonstraat, vlakbij het Julianapark. 

Bij deKleineBaron Eten & Drinken kan je ook een drankje komen drinken. Zomers kun je genieten van een duurzame kopje koffie, thee of een biertje op ons zonnige terras, `s winters kunt u heerlijk ontspannen op de loungebank in ons sfeervolle restaurant.

Je kunt bij ons terecht voor een hapje bij de borrel, een lunch, maar ook een driegangendiner. Wij serveren onze gerechten waar mogelijk in twee soorten, namelijk half en heel.

De hele gerechten zijn ideaal voor als je uitgebreid wilt eten of grote trek hebt. Ben je een kleine eter, heb je weinig trek of wil je eens een nieuw gerecht proberen, dan zijn de halve gerechten een goede optie.

Duurzaam denken, duurzaam doen
Lekker eten met een goed geweten? Dat kan bij deKleineBaron! deKleineBaron doet namelijk haar uiterste best om zoveel mogelijk te werken met duurzame producten. Dat klinkt misschien heel simpel en logisch, maar veel bedrijven werken met massaproducten waar weinig zorg en aandacht bij komt kijken. Wij van deKleineBaron vinden de herkomst en kwaliteit van producten erg belangrijk en hier stoppen wij dan ook graag wat extra moeite in.

Streekproducten
Een voordeel is dat deze producten niet van heinde en van verre hoeven te komen en vaak zijn deze streekproducten ook nog eens het lekkerst. Wij weten namelijk dat je houdt van goede producten en lekker eten. Bij de producten die we gebruiken, letten wij op de herkomst ervan. We vinden het niet alleen belangrijk dat het grotendeel van het eten op je bord uit de streek komt, maar we geven daarnaast de voorkeur aan biologische producten.

Biologisch
Biologisch betekent dat bijvoorbeeld groenten onder natuurlijke omstandigheden kunnen groeien. Daarnaast letten we bij de inkoop van producten uit het buitenland op het Fair Trade-keurmerk. Zo kent onze koffie het Fair Trade-keurmerk. Fair Trade betekent eerlijke handel, boeren worden op eerlijke wijze beloond voor het harde werk dat ze verrichten. Zo hoort het ook volgens ons. Kwaliteit, duurzaamheid en bewustzijn staat bij deKleineBaron voorop.

Amped

Wij geloven in een eerlijker en rechtvaardiger wereld. Dit bereiken wij door het herstellen van de verbinding tussen boeren en burgers. Door samenwerking en het verkorten van de ketens ontstaan nieuwe rechtvaardige economische systemen die leiden tot verhoging biodiversiteit, werkgelegenheid, gezondheid, begrip en geluk.

Anders denken over processen, markten, ketens, ICT en toepassingen. Voor Amped is waardecreatie een optelsom van veel aspecten waarbij duurzaamheid en KISS centraal staan. Duurzaamheid door efficiëntie, alternatieve inzet van middelen, vereenvoudiging van processen en besparingen met voordelen voor producent en de consument. Amped verbindt zich aan waardecreatie en initieert hiermee samenwerkingverbanden, projecten, campagnes en nieuwe ondernemingen. Het succes van Amped is een samenspel van inhoudelijke en creatieve kruisbestuivingen, nauwe samenwerkingen en elkaar inspireren. Samenwerken aan de beste en meeste effectieve oplossing is ons doel. Al onze ervaringen en kennis van de mens tot mens, agrarische en publieke sector, consumentenmarkten, food, innovatieve ICT, media, communicatie en marketing zie je terug in ons werk. Iets wat we graag delen met jou en wat ons brengt bij onze volgende uitdaging, changing the game.

Amped heeft veel ervaring op het vlak van verkorting van de voedselketen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

© 2024 voedselindebuurt.nl | Een initiatief van Amped Concepts en Local2Local | Naar boven